ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ!

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
 
Αυτό το Σάββατο ξεκινούν οι δραστηριότητες των παιδιών μας. Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί όπως παρακάτω:

Οι δραστηριότητες αρχίζουν το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 , εκτός από τo μπάσκετ που θα ξεκινήσει το Σάββατο 26/3/2022.

Παρακάτω θα βρείτε τον κανονισμό των δραστηριοτήτων για το σχ. έτος 2021-2022.

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Σχολικό Έτος 2021 – 2022

 

1.            Στις δραστηριότητες που οργανώνονται από τον Σύλλογο Γονέων μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο μας καθώς και οι γονείς τους.

2.             Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στις δραστηριότητες είναι οι γονείς να έχουν καταβάλει την ετήσια οικονομική συνδρομή στον Σύλλογο.

3.            Απαραίτητη είναι και η συμπλήρωση από τον γονέα ή κηδεμόνα της σχετικής ειδικής φόρμας – δήλωσης συμμετοχής και η παράδοση αυτής αυτοπροσώπως στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων, πριν από την έναρξης της δραστηριότητας.

4.            Κάθε παιδί μπορεί να συμμετάσχει σε όσες δραστηριότητες επιθυμεί.

5.            Ο γονέας ή ο συνοδός του παιδιού πρέπει να φέρνει το παιδί στην ώρα του, και με δική του ευθύνη να το παραδίδει στον εκπαιδευτικό της δραστηριότητας και να το παραλαμβάνει, πάλι με δική του ευθύνη κατά τη λήξη της. Η παραμονή των παιδιών στον χώρο του σχολείο εκτός των ωρών των δηλωθέντων δραστηριοτήτων δεν επιτρέπεται.

6.            Οι πληρωμές των μαθημάτων θα γίνονται ανά μήνα.

7.            Το κόστος των μαθημάτων είναι το ίδιο για όλους τους μήνες του έτους και ισχύει ακόμα και αν ένα παιδί απουσιάζει, λόγω ασθένειας ή για άλλους λόγους.

8.            Σε περίπτωση επιθυμίας διακοπής κάποιας δραστηριότητας αυτό θα πρέπει να γίνεται έγκαιρα (μέσα στον προηγούμενο μήνα). Για τη διακοπή ο γονέας θα πρέπει να ενημερώσει γραπτώς τον Σύλλογο στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συλλόγου (goneis12dim@gmail.com). Στην περίπτωση που η ενημέρωση δεν γίνεται γραπτά και έγκαιρα, το μάθημα θα πληρώνεται κανονικά.

9.            Οι δραστηριότητες που δεν θα έχουν ικανοποιητικό αριθμό συμμετοχών, δεν θα πραγματοποιηθούν.

10.          Ο Σύλλογος διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει κάποια μαθήματα, στις περιπτώσεις που ο χώρος του σχολείου διατεθεί για κάποια άλλη δραστηριότητα ή απαιτηθεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων και τον Διευθυντή του σχολείου.

11.          Σεβόμαστε τους χώρους του σχολείου και τους διατηρούμε καθαρούς.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ COVID-19

1.            Κατά την είσοδο στους  χώρους του σχολείου οι συμμετέχοντες θα επιδεικνύουν στον υπεύθυνο δραστηριοτήτων (εκπρόσωπο ΔΣ Συλλόγου Γονέων):

-                 Αρνητικό Self-test (μόνο για παιδιά)

-                 Πιστοποιητικό Εμβολιασμού σε ισχύ ή Πιστοποιητικό Νόσησης τελευταίου 3μήνου (για συνοδούς γονείς και εκπαιδευτές).

Ο υπεύθυνος δραστηριοτήτων καταγράφει την επίδειξη των ανωτέρω εγγράφων σε λίστα ελέγχου.

2.            Η χρήση προστατευτικής μάσκας  είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους και καθ΄ όλη τη διάρκεια των δραστηριοτήτων από  όλους.

3.             Συγκρότηση μικρών και σταθερών τμημάτων.

4.            Τήρηση αποστάσεων μεταξύ παιδιών, καθώς και μεταξύ παιδιών και εκπαιδευτών, όσο αυτό είναι εφικτό.

5.            Συχνή και ορθή εφαρμογή αντισηπτικού στα χέρια:

-                 κατά την είσοδο στους χώρους του σχολείου

-                 κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων, όσο αυτό είναι εφικτό

-                 στο τέλος της δραστηριότητας, κατά την έξοδο από τους χώρους του σχολείου.

6.            Καλός αερισμός των αιθουσών καθώς και καθαρισμός αιθουσών και επιφανειών.

 

Υπεύθυνοι Λειτουργίας Δραστηριότητας για την περίοδο Μάρτιος – Ιούνιος 2022:

Καρλατήρα Μαρία, Βόρρης Στάθης, Πωβαρέτου Αθηνά, Αμπατζή – Μπουγιουκλή Νικολέττα, Τσέλιου Βάσω, Λούντζης Γιώργος, Ρήγα Χριστίνα

 

Απευθύνουμε θερμή παράκληση οι παραπάνω κανόνες να εφαρμοστούν και να τηρηθούν από όλους.

Η συμμετοχή όλων μας ενισχύει το έργο και τη συνέχεια του Συλλόγου μας!

 

 

 

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες,

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε από καρδιάς για την παρουσία σας αλλά και την ενεργή συμμετοχή σας στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του σχολείου μας. Κατά την διάρκεια της συνέλευσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα προβλήματα του σχολείου μας άλλα ταυτόχρονα ακούστηκαν  και ενδιαφέρουσες προτάσεις για την αντιμετώπιση τους, με γνώμονα πάντα την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμαρχο κ. Βασίλειο Θώδα αλλά και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Επικοινωνίας, κ. Δημοσθένη Μπουλούκο, που μας τίμησαν με την παρουσία τους, δείχνοντάς μας ότι θα βρίσκονται δίπλα μας και θα στηρίζουν τις προσπάθειες του σχολείου μας.                                                    

Ελπίζουμε και στο μέλλον να σας  έχουμε συμπαραστάτες και αρωγούς της προσπάθειας μας για ένα καλύτερο σχολείο.

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 12ου Δημοτικού Σχ. Ζωγράφου

                                                     

RAPID TEST στο Κ.Υ. Ζωγράφου

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Μέσα στις δύσκολες στιγμές που ζούμε λόγω της πανδημίας και στην προσπάθειά μας να διατηρήσουμε την ισορροπία στην καθημερινότητά μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα δωρεάν rapid tests που μπορούν να πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Υγείας Ζωγράφου.

Πιο συγκεκριμένα, έχει γίνει γνωστό πώς όταν βρεθεί θετικό κρούσμα σε μία τάξη πρέπει να γίνουν 2 rapid tests και επιπλέον self tests. Αν απευθυνθείτε στο Κέντρο Υγείας Ζωγράφου για τα δωρεάν rapid tests, πιθανότατα να σας πουν ότι σε παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών πρέπει να είναι παρών/παρούσα ο/η παιδίατρος… δηλαδή μόνο τις καθημερινές και μόνο τα πρωινά. Ωστόσο, αυτό όμως δεν ισχύει.

Αυτό που ισχύει είναι ότι: σε ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας μπορεί το Κέντρο Υγείας να κάνει rapid test. Μόνο τα παιδιά με συμπτώματα πρέπει να τα δει παιδίατρος. Στην περίπτωση που πρόκειται για rapid test σε παιδί που θεωρείται στενή επαφή κρούσματος από το σχολείο, θα πρέπει να παρουσιάζει στο Κέντρο και τη σχετική βεβαίωση του σχολείου.

Συνεπώς, όποιοι/όποιες επιθυμούν να κάνουν δωρεάν rapid test στο παιδί τους και τους διευκολύνει το Κέντρο Υγείας Ζωγράφου, να επιμένουν αναφέροντας τα παραπάνω και να τονίζουν ότι το παιδί τους είναι ασυμπτωματικό (εφόσον είναι).

Το Κέντρο Υγείας Ζωγράφου είναι ανοιχτό για test καθημερινά και αργίες από τις 08.00 π.μ. έως 22.00 μμ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΔΩΡΕΑΝ RAPID TEST

Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες,
 
Στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση μπορείτε να βρείτε τα δωρεάν σημεία ελέγχου (τεστ) από τον ΕΟΔΥ:
 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων